Binas historia – Maja Lunde

Den här boken är som ett Kinderägg. Den består av tre berättelser: en om William i 1850-talets England, en om George i nutida USA och en om Tao som berättar från framtidens Kina. Alla historier handlar på olika sätt om bin, och om vad som händer när de försvinner – och det är tydligen precis vad som händer just nu. 

Jag har aldrig varit särskilt intresserad av biologi men ändå tycker jag väldigt mycket om den här boken. Kanske för att den, precis som Ålevangeliet, är en jättefin berättelse där jag får en massa fakta på köpet. De tre karaktärerna har olika språk och det är en ynnest att få umgås med William, George och Tao. Eller i alla fall Tao, för de båda herrarna har saker jag stör mig på. Läs boken så förstår du varför. 

Jag vill ge den norska författarinnan en stor eloge för en fin, viktig och bra berättelse. Om du som jag är lite anti biologi, låt dig inte skrämmas av temat. Bin är det som håller ihop boken, men det är också en stark berättelse om relationen mellan föräldrar och barn. Jag ger boken NNNN på min sexgradiga skala. 

Maja Lunde, 2015, Natur & kultur 

3 kommentarer på “Binas historia – Maja Lunde

Add yours

  1. Jag tyckte mycket om Binas historia, tankeväckande och intressant ut många perspektiv. (Fick fem av fem boktravar av mig.)

    Gilla

    1. Jag trodde aldrig att en bok om bin skulle vara så bra, men efter att länge ha hört gott om den så gav jag den en chans och blev jätteglad. Fin medryckande berättelse – och sorgligt det som håller på att hända med våra bin.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: