Där kräftorna sjunger – Delia Owens

Sexåriga Kya växer upp i ett skjul i träskmarkerna utanför Barkley Cove, North Carolina. Först lämnar mamman huset och efter en tid även hennes syskon. Till slut är hon ensam kvar med sin grymme och opålitlige pappa. Hon lär sig att undvika både skolan och andra människor, och djuren och naturen runt hemmet blir hennes enda vänner. 17 år senare hittas byns favorit, quarterbacken Chase, mördad och det ryktas om att Kya har med mordet att göra.

Det här är en fruktansvärt hemskt men också otroligt vacker berättelse. Människor är grymt elaka men det vägs, nästan, upp av den vackra naturen och Kyas förmåga att förlika sig med den stora ensamheten. Det är bitvis plågsamt att läsa, bitvis svindlande vackert. Och även om slutet är lite förenklat och sockersött så är jag djupt imponerad av denna författardebut – vid 69 års ålder! – och ger betyget NNNNN.

Delia Owens, 2018, Forum

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: