Lite död runt ögonen – David Ärlemalm

Sofia skulle ha varit vit i sex år men dör plötsligt av en överdos. Arto jobbar i skolbespisningen men blir avskedad när en elev sprider falska rykten om att ”den gamla pundaren” säljer knark. Sofias familj försöker överta vårdnaden om sexåriga Bodil men än så länge har Arto kunnat försörja sin lilla familj och nu är han drogfri. Men att få sparken gör att Arto snabbt är på väg in i en spiral som går åt fel håll.

Det här är en i många delar vacker berättelse om livet för pappan som hankar sig fram och kämpar för sin dotter. Jag gillar verkligen författarens beskrivning av den unga duons vardagsbestyr. Arto vill väl och jag håller både tummar och tår för honom, men längs vägen gör han några riktigt jävla dumma val.

Det här är David Ärlemalms första bok – och en riktigt bra sådan! Även om det bitvis är obehagligt, sorgligt och skitigt är det också vackert om människor som det sällan skrivs böcker om. Jag ger betyget NNNN på min sexgradiga skala.

David Ärlemalm, 2020, Bokförlaget Forum 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: