Rött, vitt och kungligt blått – Casey McQuiston

Alex är son till Amerikas president. Tillsammans med sin syster och kompisen Nora är de ”Vita husettrion”, influencers och det närmaste kungligheter Amerika kommer. Men allt sedan Alex första gången jämfördes med den triste engelske prinsen Henry har han hatat honom. När de båda pojkarna inför den samlade världspressen bråkar på prinsens brors bröllop så riskerar relationerna mellan de båda länderna att skadas. Så när Alex återvänt till USA efter bröllopet så skickar mamma presidenten tillbaks honom över Atlanten för att visa medierna hur otroligt goda vänner de båda pojkarna är.

Det här är en modern bok. Inte bara har Vita huset och det engelska kungahuset homosexuella söner, USAs president är kvinna och presidentbarnen har skilda föräldrar, där pappan ör mexikan.

I början är boken lite naiv och ”förenklad” men sen vänder det och det utvecklas till en berättelse som bör tilltala vuxna likaväl som ungdomar. En berättelse om kärlek, mod och identitet. På några ställen är det i mitt tycke lite för mycket citat ur klassisk litteratur och gamla kärleksbrev, men på det hela taget gillar jag hur berättelsen vågar normalisera och därmed utmana gamla sanningar och både berättelsen och språket är ofta väldigt vackert. Betyget blir NNNN på min sexgradiga skala.

Casey McQuiston, 2019, Lavender Lit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: