En stark nolla – Sara Lövestam

Texas går i åttan och är är kär i sin klasskompis André, men André är nog inte bög. Så av en något oklar anledning skapar Texas ett hittepåkonto på Instagram där han utger sig för att vara Amy och tar kontakt med André, men när André sedan vill träffa Amy IRL blir det svårt. 

Det är inte bara André som ”Amy” har kontakt med på Instagram. Han hinner knappt lägga upp Amys profil förrän en äldre man kontaktar Amy och snart leder chatten in på sex och önskan om nakenbilder. Det är läskigt att läsa om hur vuxna män skickligt och beräknat locka barn till sexuella handlingar. 

Jag älskar Saras böcker – och den här är inget undantag. Serien om Kouplan är bland det bästa och vackraste jag läst. En stark nolla är en finstämd berättelse om det jobbiga men också underbara med att vara tonåring. Om att våga och att hitta styrka i sig själv. Det enda jag inte gillar med boken är att den är för kort. Jag hade gärna hängt med Texas och Naiomi mycket längre. Jag fortsätter ge höga betyg till Sara, den här gången NNNNN.

Sara Lövestam, 2020, Lilla Piratförlaget 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: