Säg inget om Lydia – Celeste Ng

Den 3 maj 1977 försvinner sextonåriga Lydia från Middlewood, Ohio och några dagar senare hittas hon död. Kvar är mamma Marilyn, pappa James och syskonen Nathan och Hannah. Men den här berättelsen handlar inte om vem som kan ha dödat Lydia under de dagar hon var försvunnen utan om de val hennes föräldrar gjort genom livet och hur det fått konsekvenser för dem alla. Om vad som händer när vi förnekar våra drömmar och att sanningen och hur vi mår på insidan inte behöver ha särskilt mycket att göra med det väljer att visa utåt.

Det här är författaren Celeste Ngs, som blev riktigt stor med senaste boken ’Små eldar överallt’, första novell – och en väldigt bra sådan! Temat är tungt, inte bara den unga flickans död utan också de vuxnas ”välvilja” och oförmåga att se sina barn. Men ändå berättas historien på ett medryckande sätt där vi längs vägen får följa de olika karaktärerna. Språket är vackert och boken är trots den tunga handlingen lättläst. Och bättre än alla självhjälpsböcker i världen så påminner den här berättelsen mig om vikten av att följa mina drömmar och vara sann mot mig själv. Annars kan det sluta i katastrof. Betyget blir nästan full pott, NNNNN.

Celeste Ng, 2014, Albert Bonniers förlag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: