Du känner mig så väl – David Levithan och Nina LaCour

Den här berättelsen handlar om Mark och Kate. Och Ryan och Violet. Och allt som händer den sista intensiva veckan i high school som sammanfaller med San Franciscos pridefestival. Tycka vad man vill om skolan, men snart är den slut och sen tar ett nytt kapitel vid. Vissa längtar, andra fasar. Och som om inte hela skolgrejen gav stresspåslag så det räcker så är det också väldigt många känslor i omlopp. Kärlek, svek, passion och sorg. Allt som vanligt vackert och självklart när herr Levithan håller i pennan.

’Jag, En’ är en av de häftigaste och vackraste böcker jag läst i hela mitt liv. David Levithan är världsmästare i att förstå och skriva om unga människor som inte är heterosexuella. Till skillnad från många andra böcker på temat får sällan depression, mobbning och våld någon central delar i Davids böcker. Det gillar jag! Här är homokärlek vackert och självklart och eftersom målgruppen primärt är unga vuxna så gillar jag tanken på att ingjuta mod och kärlek i dagens ungdomar.

’Du känner mig så väl’ är inte lika djup och vacker som ’Jag, En’ men väl en vacker historia om hur ny vänskap snabbt kan kännas som evig, och hur vi kan hjälpa varandra genom tvivel och hjärtesorg. Allt snyggt genom att låta Mark och Kate berätta vartannat kapitel. Betyget blir NNNN.

David Levithan & Nina LaCour, 2016, Modernista

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: