Amerikansk jord – Jeanine Cummins

Hela släkten har samlats för att fira Yénifers femtonårsdag. Åttaårige Luca är på toaletten med sin mamma när en massaker bryter ut på bakgården, så på ett mirakulöst sätt överlever Lydia och Luca när alla deras släktingar brutalt dödas av en mexikansk kartell. De två har nu ett pris på sina huvuden och måste bort. Bort från Acapulco och bort från Mexiko.

Det är spännande precis hela tiden, sådär så att jag aldrig ville lägga ifrån mig boken eller behöva sova eller jobba. Men lika mycket som det är nervkittlande så är det sorgligt. Att läsa om hur de olika kartellerna köpt och styr hela Mexiko. Om hur inga mord blir uppklarade eftersom polisen är mutad. Om hur ingen döms eftersom rättsväsendet är korrupt. Så Lydia och hennes son måste förutsätta att alla de möter längs vägen har dolda agendor och vill dem illa.

Det här är en riktigt bra bok som tagit världen med storm, och jag kan förstå varför. Här finns något för alla. Rafflande äventyr men också reflekterande över människovärde och makt. Det är spännande, sorgligt, vackert och väldigt bra. NNNNN på min sexgradiga skala.

Jeanine Cummins, 2020, Bazar förlag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: