Hästpojkarna – Johan Ehn

Sasha och Janek växer upp på barnhem i 20-talets Tjeckoslovakien. När Janek bestraffas rymmer killarna och får, trots att de bara är tio år, anställning på en cirkus där de runtom i Europa uppträder med sina fantastiska hästkonster. Några år senare befinner sig killarna, som nu blivit ett par, i Berlin där nazismen är på stark framväxt. Parallellt får vi i nutida Sverige följa unge Anton och hans lite äldre pojkvän Peter. Anton jobbar på hemtjänsten där den tyste gamle Alexander fångar hans intresse. Vem är han och vilket liv har han levt? Tillsammans bildar dessa två historier en fin berättelse om vänskap, kärlek, mod och hästar. Trots att historien bitvis är plågsam att läsa så har jag gillat att få ”umgås” med dessa killar. Här finns en glädje och självklarhet som är befriande.

Jag gillade författarens förra bok Down under väldigt mycket och faktum är att uppföljaren är lika bra. Jag gillar Johans ton och fina personporträtt. Även den här boken är i kategorin ’unga vuxna’ men jag tycker den funkar väldigt bra även för en medelålders man. Betyget blir även den här gången NNNNN.

Johan Ehn, 2019, Gilla böcker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: