Jag – Elton John

Vilket helt otroligt liv han har levt! Den här självbiografin spänner från uppväxten i det kärlekslösa hemmet, genom musiken, framgången, drogerna och alla hjärtesorger fram till bröllop och barn. 

Att verkligheten överträffar dikten är en underdrift i fallet Elton John. Nästan inget i hans liv har varit ”lagom” eller ”normalt”. När det gått bra i karriären så har han sålt flest skivor i världen, när han varit ledsen så har han flera gånger ta sitt liv och när pojkvänner och branschkollegor nästan knäckt honom har han rest sig och blivit ännu större. Och trots att han periodvis varit ett jäkla svin så har han hela tiden haft några få trogna som alltid stöttat och trott på honom. 

Jag har inte bara en gång utan tre gånger sett filmen Rocketman. Självklart känner jag igen mycket från filmen när jag nu läser boken men det finns också stora skillnader. Rocketman är ingen biografi utan en underbar film som löst inspirerats av Sir Eltons liv. Boken däremot är detaljerad, faktaspäckad och brutalt ärlig. Elton har en sylvass tunga och skräder inte orden. Inte mot vissa av de miljarder kändisar har lärt känna men framför allt inte mot sig själv. Det är skönt befriande att läsa en erfaren mans kloka och ärliga ord om sig själv. Jag kan mycket varmt rekommendera denna bok om en extraordinär man som levt ett minst sagt extraordinärt liv. Betyget blir NNNNN. 

Den här boken valde jag att läsa som ljudbok och det är jag glad för. Tomas Bolme gör ett helt fantastiskt jobb och han passar perfekt som Eltons kloke och ironiska röst.

Elton John, 2019, Albert Bonniers förlag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: