Idag är allt – Nicola Yoon

Natasha och Daniel bor båda i New York men de känner inte varandra – ännu. Hon är papperslös invandrare som ikväll ska kliva ombord på planet som ska transportera henne tillbaks till ett Jamaica hon knappt minns. Han ska på en intervju för att komma in på läkarlinjen på Yale, något han inte alls vill göra men hans koreanska föräldrar kräver av honom. Natasha och Daniel är olika i mångt och mycket men genom ödet (om man tror på det) kommer de tillbringa en intensiv dag tillsammans och innan dagen är slut är allt förändrat.

Det här är en charmig historia snyggt berättat där vi följer de unga tu i vartannat korta kapitel, uppblandat med korta berättelser om de som korsar deras väg. Jag ryktes snabbt med i handlingen och sidorna bara rusade fram.

Nicola Yoon slog igenom stort med Ingenting och allting som också blev Hollywoodfilm. Den här boken är minst lika charmig och respektfull. Jag kan varmt rekommendera även den här boken och ger den NNNNN på min sexgradiga skala.

Nicola Yoon, 2016, Bonnier Carlsen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: