Önska kostar ingenting – Sara Lövestam

Andra delen i serien om den reflekterande, kloke och charmige privatdetektiven Kauplan. Den här gången ska han hjälpa borgarrådet Jenny att hitta hon som inte bara lurat henne på stora pengar utan också gjort henne lesbisk. (!) Precis som i föregångaren Sanning med modifikation tar berättelsen många oväntade vändningar och Sara bevisar att det går att skriva jättespännande böcker utan rafflande biljakter och dragna pistoler. Hatten av för Sara!

Jag gillar hur inget är vad det först verkar vara, att ingen är bara ond eller god och hur Sara belyser teman som både är högaktuella men samtidigt marginaliserade. Och även om den här boken saknade den stora wow-faktorn från förra boken (som fick högsta betyg), och trots att det på några ställen blev lite väl långdraget så ger jag boken NNNNN och rekommenderar er alla att läsa denna charmiga, fina, välskrivna och viktiga serie.

Sara Lövestam, 2015, Piratförlaget

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: