Önska kostar ingenting – Sara Lövestam

Andra delen i serien om den reflekterande, kloke och charmige privatdetektiven Kauplan. Den här gången ska han hjälpa borgarrådet Jenny att hitta hon som inte bara lurat henne på stora pengar utan också gjort henne lesbisk. (!) Precis som i föregångaren Sanning med modifikation tar berättelsen många oväntade vändningar och Sara bevisar att det går att skriva jättespännande böcker utan rafflande biljakter och dragna pistoler. Hatten av för Sara!

Jag gillar hur inget är vad det först verkar vara, att ingen är bara ond eller god och hur Sara belyser teman som både är högaktuella men samtidigt marginaliserade. Och även om den här boken saknade den stora wow-faktorn från förra boken (som fick högsta betyg), och trots att det på några ställen blev lite väl långdraget så ger jag boken NNNNN och rekommenderar er alla att läsa denna charmiga, fina, välskrivna och viktiga serie.

Sara Lövestam, 2015, Piratförlaget

3 kommentarer på “Önska kostar ingenting – Sara Lövestam

Add yours

  1. Måste böckerna läsas i ordning? Läst ”Sanning med modifikation”. Och fastnade nu mest för ”Luften är fri”. Men ”Önska kostar ingenting” är nr. 2 i serien eller?

    Gilla

    1. Ja du bör läsa dem i rätt ordning för även om varje bok handlar om ett nytt ”fall” så finns det också en övergripande historia som utvecklas från den första till den fjärde och sista boken. Ser att jag gjort lite fel med länkningen men böckerna i rätt ordning är Sanning med modifikation, Önska kostar ingenting, Luften är fri och Fins de hjärterum. Jag älskar dem allihopa!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: