Sanning med modifikation – Sara Lövestam

Sexåriga Julia försvann ur mamma Pernillas hand vid Globens köpcentrum och ”privatdetektiven” Kouplan får uppdraget att hitta henne. Det blir ingen högoktanig aktion med snabba biljakter utan mer slugt spaningsarbete a la Mma Ramotswe i serien om Damernas detektivbyrå. Brottet är fruktansvärt men att få lära känna den kloke Kouplan har varit en mycket angenäm läsupplevelse. Det är lyhört, spännande, gripande och välskrivet. Jag älskar berättelser med oväntade vändningar och utan att spojla någonting kan jag här utlova en riktigt jäkla bra och oväntad vändning!

Sara Lövestam var för mig en okänd författare tills jag läste någonstans att hon gjort succé i Frankrike. Efter lite googlande visade det sig att hon ör en mycket produktiv ung kvinna som gett ut flera böcker; många romaner, några deckare och ett par om hennes kärlek till ordklasser (!). Jag har fallit handlöst för hennes författarskap, karaktären Kouplan, historien och den snygga vändningen. Jag tackar för en av de bästa böcker jag läst på länge och ser fram emot att läsa mer av Sara, både i serien om Kouplan och övriga böcker. Jag ger boken full pott, NNNNNN, på min sexgradiga skala.

Sara Lövestam, 2015, Piratförlaget

En kommentar på “Sanning med modifikation – Sara Lövestam

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: