Mannen som sökte sin skugga – David Lagercrantz

Lisbeth Salander sitter i fängelse efter kidnappningen i den förra boken Det som inte dödar oss. Personalen på fängelset blundar för det hot och våld som medfången Faria utsätts för, och vårt hjälte kan inte blunda för orättvisorna. Parallellt hackar Lisbeth sig till hittills ny information om sin och tvillingsystern Camillas uppväxt och snart är hon en stor skandal på spåret.

Det här är den femte boken i millenniumserien och den andra av David Lagercrantz. Jag tyckte att David på ett mycket bra sätt tog över stafettpinnen i förra boken men nu är jag inte lika imponerad. Visserligen finns alla de välkända karaktärerna med och temat hedersvåld är både viktigt och fruktansvärt, men det blir liksom aldrig så där Stieg Larssonspännande. Och hela grejen med superskurken Benitos magiska dolk är bara fånig.
Helhetsbetyget blir NNN på min sexgradiga skala.

David Lagercrantz, 2017, Norstedts

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: