Ditt liv och mitt – Majgull Axelsson

På väg hem från Kastrup till Stockholm kliver Märit helt oförberett av tåget i Lund. Hon har inte varit här eller saknat stan på över 51 år, men under alla år som gått har Märit tänkt på vad som hände här. Vad som hände storebrodern Lars, eller Idioten som han kallades.

Det här är en fruktansvärd bok om samhällets syn på utvecklingsstörda, om en dysfunktion familj och hemligheter som skapar livslånga sår. Några gånger när det blir för dystert måste jag lägga ifrån mig boken, men samtidigt är det här en helt fantastisk bok om upprättelse, hämnd och respekt.

När jag läste Jag heter inte Miriam föll jag pladask för Majgull Axelsson. Jag gillar hur historien berättas som lager som ett efter ett lyfts bort och dåtid blandas med nutid på ett fint sätt. Jag uppmanar alla att läsa den här sorgliga, omskakande och vackra historia. Det enda som ibland störde mig var närvaron av Märits döda tvillingsyster som hela tiden följde henne och utmanade och provocerade vår huvudperson. Tanken på ett alter ego är rolig men jag tyckte inte alltid det tillförde något i den hör berättelsen. Trots det så belönar jag den här underbara boken med full pott NNNNNN.

Majgull Axelsson, 2017, Brombergs

2 kommentarer på “Ditt liv och mitt – Majgull Axelsson

Add yours

    1. Jag hoppas du kommer gilla Ditt liv och mitt. Jag tyckte den var ännu bättre än fantastiska Jag heter inte Miriam, så jag ser gram emot att höra vad du tycker om denna nya bok.

      Må så gott!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: