Uppgörelsen – Dan Buthler & Dag Öhrlund

Boken tar vid mitt i den action där förra boken slutade. Det är julafton och vår psykopat Christopher Silfverbielke har kidnappat poliskommissarie Jacob Colts familj och tänt eld på hans hus. Christopher smugglar den kidnappade polisen till Silfverbielkes hemliga gård i Småland där tortyr, förnedring och mord, i sann Silfverbielsk anda, fortsätter. I Stockholm sliter poliserna sitt hår och Jacobs älskarinna genomgår en riktigt jobbig period.

Precis som i tidigare böcker i serien om Silfverbielke och Colt är det jättespännande precis hela tiden. I den här boken når grymheten nya höjder, eller snarare avgrundsdjupt. Jag gillar hur persongalleriet utvecklats sedan första boken och många av poliserna har blivit som vänner jag gillar att följa. Christopher Silfverbielke är så långt ifrån vän man kan komma – men jag gillar att följa honom i alla fall. Betyget för den fjärde boken i serien blir NNNN på min sexgradiga skala.

Dan Buthler & Dag Öhrlund, 2013, Massolit förlag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: