Sthlm delete – Jens Lapidus

Det här är andra delen i Jens Lapidus serie om det udda paret Teddy och Emelie. En man hittas brutalt mördad i ett hus på Värmdö och i närheten finns Benjamin – son till Mats som tog livet av sig. Mats som Teddy kidnappande i vad han då trodde var en utpressning om pengar men där vi nu vet att det handlade om något mycket smutsigare. Vem är den döde mannen och har Benjamin något med mordet att göra? Emelie tar på sig att försvara Benjamin och Teddy, som skulle bli hederlig när han kom ut från fängelset, använder både gamla kontakter och ljusskygga metoder för att gräva i historien.

Jag tycker ännu bättre om den här boken än ‘VIP-rummet’, både för att historien är ännu mer rafflande och för att jag nu lärt känna och gillar karaktärerna. På det Lapidussätt vi nu blivit bortskämda med är det spännande precis hela tiden, historien gör flera vändningar och varken skurkarna eller de goda är vilka de först ger sken av. Jag gillar jargongen och att jag samtidigt som jag njuter av högklassig spänning lär mig om det svenska rättsystemet. Och hur man spränger kassaskåp på Ica Maxi… Jag ser nu fram emot att få sätta tänderna i den avslutande boken i triologin, splitter nya ‘Top dogg’. Betyget blir NNNNN på min sexgradiga skala.

Jens Lapidus, 2015, Wahlström & Widstrand

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: