VIP-rummet – Jens Lapidus

Teddy kommer ut från fängelset efter att ha avtjänat ett långt straff och nu ska han ta tag i sitt liv. Men som vi lärt oss i otaliga filmer och böcker före är det svårt att börja om. Det är omöjligt att få jobb och de enda ”vänner” man har är fortfarande kriminella.

Emelie å andra sidan är den unga stretande juristen som lägger all sin vakna tid på advokatbyrån (sådana karaktärer har det också skrivits hyllmeter om). Tillsammans blir det nu ett udda, om än förutsägbart, team som får i uppgift att hitta och rädda den kidnappade Philip Schale.

Detta är första delen i Jens Lapidus nya serie efter succén med Stockholm noirtriologin. Även om upplägget är av modell 1A blir det aldrig tråkigt. Jens är proffs på att skriva rappt och spännande. Och pö om pö avslöjas fler sanningar och dramat får nya vändningar.

En av de saker jag gillade bäst med Snabba cashtriologin var att karaktärerna hade egna språk och ord. Det var lite svårt att komma in i men när jag väl knäckt läsnöten så blev det en fröjd att läsa eftersom karaktärerna nu blev ännu tydligare. Tyvärr har inte Karaktärerna i VIP-rummet lika mycket eget språk. Jag kan ändå mycket varmt rekommendera denna bladvändare och jag ser fram emot att få sätta tänderna i uppföljaren Sthlm delete. Betyget blir NNNN på min sexgradiga skala.

Jens Lapidus, 2014, Wahlström & Widstrand

En kommentar på “VIP-rummet – Jens Lapidus

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: