Grannen – Dan Buthler & Dag Öhrlund

Det här är den andra boken i serien om fullblodspsykopaten Christopher Silfverbielke. Efter det spännande slutet i förra boken har han nu genom falsk identitet tagit sig tillbaks till Sverige och är nu ute efter hämnd på de som kommit i hans väg. Förklädd till den tyske elektrikern Rudi flyttar han in i ett hus i Sollentuna och som den charmör han kan vara blir han genast grannskapets gunstling. Men frustrerad över att ha tvingats byta jetsetlivet på Stureplan mot ett svenneliv bland det vita skräpet i förorten växer ilskan. Bakom stängda dörrar planeras nya grymheter och på sant Silfverbielkemanér är den ljudisolerade källaren inredd till fängelse och tortyrkammare där han låst in en av sina fiender.

Där den första boken ‘En nästan vanlig man’ handlade om katt-och-råttalek med polisen ägnas den här boken nästan uteslutande åt sex. I detalj beskrivs otaliga SM-lekar som Christopher och hans ibland frivilliga ibland påtvingade kvinnor ägnar sig åt och det blir i längden lite väl enahanda och torftigt. Förutom dominanssex ägnar sig Christopher, förorten till trots, mycket åt knark, champagne och mord. Precis som i förra boken är slutet riktigt spännande så jag ser fram emot att få läsa nästa bok för att se vad den sofistikerade vanvettige tänker hitta på. Betyget blir NNNN på min sexgradiga skala.

Dan Buthler & Dag Öhrlund, 2010, Massolit förlag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: