I en mörk mörk skog – Ruth Ware

Nora blir helt oväntat bjuden på Clare möhippa, Clare som hon inte träffat på tio år och som hon inte skildes så bra ifrån. Ett litet gäng ska nu tillbringa en helg i en stuga i skogen. På klassiskt skräckmanér är den stora mörka skogen skrämmande, det saknas mobiltäckning och telefonledningarna snöar snabbt sönder.

Boken börjar som en skräckroman av modell 1A, något en elev på en skrivkurs skulle kunna svänga ihop. Språket är bra men karaktärerna trist förutsägbara. Utan att spojla alltför mycket kan jag berätta att det sker ett mord och sedan går boken från medioker till jättespännande. Alla gäster har både motiv och möjlighet så vem är den är den skyldige? Jag låg vaken halva natten och läste för jag kunde varken lägga ifrån mig boken eller somna utan att veta vem som mördat och varför. Det här utvecklade sig till en riktig bladvändare och jag kommer absolut att läsa mer av Ruth Ware (det här var hennes debutroman). Betyget blir NNNNN på min sexgradiga skala.

Ruth Ware, 2015, Lind & co

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: