Det växte ett träd i Brooklyn – del 1 – Betty Smith

Den här boken borde vara som gjord för mig. Uppväxtskildring, bokslukerska och Brooklyn ligger helt i min riktning. Och ännu mer hoppfull blir jag när jag på bokomslaget läser att det här utsetts till en av förra århundradets bästa böcker och att över 100 000 människor gett boken toppbetyg på Goodreads. Men just för att mina förväntningar var så höga så blev besvikelsen extra stor. De första 50 sidorna ägnas åt att i detalj redogöra för vad elvaåriga Francie gör en vanlig lördag 1912. Resten av boken ägnas åt korta tillbakablickar på föräldrarnas relation. Jag tycker språket är jättetrist och att berättelsen helt saknar egen röst och stolthet. Betyget kan inte bli mer än NN på min sexgradiga skala. Och övriga delar i serien kommer jag nog inte läsa.

Betty Smith, 1943, Bookmark förlag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: