Bara idag – Felicia Welander

När Eva åker till Mallorca med sin familj ska hon samtidigt försöka göra de sista sakerna på den döda vännen Monicas lista. Monica hade listat 20 saker hon ville göra innan hon dog. De flesta hann hon med men att bada på en nudiststrand, uppleva en psykedelisk tripp och kyssa en främling är saker Eva nu ska försöka våga göra till minne av vännen.

Det här är den fristående fortsättningen till Kanske imorgon som jag verkligen gillade (betyg NNNN). Jag gillar att åter få möta Eva men tyvärr består den första halvan av boken till stora delar av repriser från den första boken. Men sen börjar boken äntligen stå på egna ben och blir då riktigt bra. Det här handlar om vilka vi blivit, vilka vi skulle vilja vara och om att våga för att leva.

Språket är precis som i den förra boken väldigt bra och även om jag inte alltid håller med Eva så kan jag känna igen mig i hennes grubblerier. Dessutom funderar jag vad jag skulle skriva på min 20-lista. Flyga luftballong, hoppa fallskärm, lära mig spanska… Jag ger boken NNN på min sexgradiga skala och hoppas få läsa mer av denna duktiga författarinna framöver.

Felicia Welander, 2017, Bladh by Bladh

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: