Kanske imorgon – Felicia Welander

Vad vet vi om de vi har omkring oss? Grannarna, kollegorna, ja till och med familjen och vännerna. Troligen mindre än vad vi själva vill tro. Det här är en lite ovanlig bok om två främmande grannar, Monica och Eva vars vägar korsas. Precis som de flesta av oss bär de på varsitt livsöde. Och vad gör vi när någon, som vi egentligen inte känner, mår dåligt? Blundar och går förbi? Inte Monica. Hon flyttar ”med våld” in till sorgsna Eva. Jag odlar gärna självbilden av att jag är en varm och omtänksam person, men jag tror tyvärr att jag snarare är en sådan som vänder mig om, om det inte gäller mina nära. Då kan jag gå hur långt som helst.

Det här en fin bok om hur det är att vara människa och att hitta tröst där du minst anar det när du behöver det som allra mest. Boken väcker många tankar om sorg, sjukdom och livsgnista. Jag gillar både Eva och Monica på olika sätt och jag reflekterade en hel del när jag läste boken. Jag ger NNNN för en varm bok om det viktigaste vi har. Varandra.

Felicia Welander, 2015, Bladh by Bladh 

En kommentar på “Kanske imorgon – Felicia Welander

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: