Den första lögnen -Sara Larsson

Visby 1997: tonårstjej blir drogad och våldtagen av tre ”kompisar”.

Thailand 2010: En av förövarna skadar en prostituerad kvinna. Det som hänt mellan dessa tillfällen är att Visbytjejen blivit stämplad som hora medan killarna blivit framgångsrika och älskade. Men helt plötsligt börjar bilder från 1997 och anonym hot dyka upp, något som hotar rasera de fromma killarnas fasader.

Den hemska historien berättas sakligt från båda håll och ju fler sidor jag läser desto större blir min ilska. Inte mot dessa tre påhittade killar utan hur vi i högutbildade och moderna Sverige skapat ett klimat där inte bara ryggradslösa småglin på skolgården utan även domare tycker att tjejer är horor och killar är hjältar. Vi måste alla ta ansvar för vilken världsbild och vilka ramar vi ger våra barn och unga.

Den som tror att det här en feministisk partsinlaga har fel. Det här en bra och viktig nutidshistoria som med tiden utvecklas till en riktigt spännande deckare.

Det här är en av de bästa böcker jag läst på länge och jag ville aldrig behöva lägga ifrån mig boken. Jag uppmanar alla att läsa denna utmärkta debutbok. Mitt betyg blir NNNNN.

Sara Larsson, 2015, Nordstedts. 

En kommentar på “Den första lögnen -Sara Larsson

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: