Jag lät dig gå – Clare Macintosh

På väg hem från skolan händer det som inte får hända, femårige Jacob sliter sig ur mammas hand, springer ut på gatan och blir överkörd. Chockad och förtvivlad lämnar Jenna Bristol och bosätter sig på den walesiska landsbygden för att laga sitt sönderslagna liv.

Boken börjar bra men halvvägs in i boken är fortfarande engelskt gulligt med gröna kullar, oljerockar och ett evigt tedrickande. Jag börjar tvivla på mitt minne om att det här skulle vara en deckare. Det är mer som en roman om en kvinnas kamp att komma över en stor sorg. Men så kommer den, den stora vändningen som gjort denna debutbok till en världssuccé. Andra halvan är obehaglig och väldigt spännande. Hela boken är välskriven och jag vill hela tiden veta mer. Karaktärerna är bra även om vissa delar är klyschigt förutsägbara och på några ställen är polisen mer än lovligt naiva. Men jag har trivts i sällskap med Jenna, Ray, Kate och de andra och jag har redan köpt författarinnans andra bok Jag ser dig. Betyget för Jag lät dig gå blir NNNN på min sexgradiga skala.

Clare Macintosh, 2014, Lind & co

En kommentar på “Jag lät dig gå – Clare Macintosh

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: