Störst av allt – Malin Persson Giolito

Ung rik tjej möter ung ännu rikare kille med drogproblem – och avrättar sin lärare och sina klasskompisar. Pretty little liars möter Bowling for Columbine. Vi får följa Maja genom rättegången där historien gradvis öppnas och de horribla pusselbitarna långsamt faller på plats.

Det här skulle lätt kunnat vara tillgjort och överdrivet men istället är det autentiskt och detaljerat. Och jäkligt bra! Det här är en av de bästa böcker jag läst på länge och i tanken har jag varit hos Maja i Danderyd och fängelset även när jag tvingats jobba och sova. Jag är golvad av Malins författarskap och Svenska Deckarakademien gjorde helt rätt som utsåg boken till Bästa svenska kriminalroman 2016.

Jag inleder december med att ge er julklappstips, till er själva eller någon annan som gillar spänning och samtidigt att få sig en tankeställare om Sverige idag. Betyget blir NNNNN på min sexgradiga skala.

Malin Persson Giolito, 2016, Wahlström & Widstrand 

En kommentar på “Störst av allt – Malin Persson Giolito

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: