Kaninjägaren – Lars Kepler

Mystisk och svårt psykotisk mördare dödar människor utan någon uppenbar anledning och på de mest plågsamma sätt. När man sedan långt in i boken får veta vilken fruktansvärd händelse som driver mördaren så reagerar jag som när jag ser Kill Bill och Dexter: ”Hejja mördaren! Du har mitt fulla stöd för din slakt!”. Jag kanske borde prata med någon om min sympati för iskalla beräknande mördarmaskiner…

Som i alla Keplers tidigare böcker är det sjukt spännande, mycket välskrivet och ”autentiskt”. Poliserna är på riktigt och mördarens psykos är, tror jag, mycket realistiskt beskriven i all sin kaos och förvirring. Jag gillar det här!

Eftersom jag tydligen har afasi så minns jag inte hur föregångaren Stalker slutade men det gör inget för Kaninjägaren funkar utmärkt på egna ben. Det här är hög spänning på Kumlaanstalten, i kändis-Sverige och i Chicago. Kaninjägaren är en av förra årets mest sålda böcker men till er fåtal som ännu inte läst den kan jag bara rekommendera er att göra det. Pronto! Jag ger boken NNNNN på min sexgradiga skala.

Lars Kepler, 2016, Albert Bonniers förlag 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: