Utmarker – Arne Dahl

Jag gillade Arne Dahls böcker om A-gruppen. Gillade kombinationen av nutida spänning och filosoferande runt livets stora frågor. ‘Utmarker’ är första delen i Arnes nya serie och om jag gillade A-böckerna så ÄLSKAR jag denna! Det är action och/eller superspännande genom precis hela boken. Fullt av oväntade vändningar och flera gånger vänds rollerna; vem är ond och vem är god? Och vem kan man lita på? Så här i efterhand finns det några kanske överdrivet orealistiska passager i boken, men mitt inne i den, när jag vill ägna varje vaken minut åt att läsa, så reflekterar jag inte över sådana små petitesser.

Uppstarten är en femtonårig flicka som försvinner och polisen Sam som får dåligt gehör för sina teorier hos kollegorna. Sen utvecklas handlingen i ett rasande tempo och det gäller att hänga med i svängarna.

Den nya serien ska handla om Sam och Molly och hur den senare presenteras är en av de snyggaste och coolaste jag läst någonsin. Ja, som ni ser är jag upp över öronen förtjust i den här boken, så köp den. Och unna er högklassig spänning och vidrig grymhet på julledigheten. Betyget blir NNNNN på min sexgradiga skala.

Arne Dahl, 2016, Albert Bonniers förlag 

En kommentar på “Utmarker – Arne Dahl

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: