Sörja för de sina – Kristina Sandberg

Att föda ett barn var tung men ändå väldigt bra och jag ömmade för unga Maj. Där den första boken tog sig tid att förklara stressar ‘Sörja för de sina’ raskt framåt. I korta kapitel rusar både månader och år fram, oklart varför det är så bråttom. Och där den första boken fick mitt hjärta att ömma blir jag här mest trött och irriterad. Av någon anledning har Maj mycket dåligt självförtroende och naturligtvis ändras sådant inte så enkelt, men det är väldigt jobbigt att sida efter sida efter sida läsa om antagen oduglighet och oförmågan att njuta av allt det fina som finns. Och som om det inte vore nog så svävar det mörka alkoholhotet hela tider över Majs familj.

Trots att jag här inte skräder orden kommer jag tids nog läsa även den avslutande ‘Liv till varje pris’ i serien om Maj. Betyget för denna andra bok blir NN.

Kristina Sandberg, 2012, Nordstedts

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: