Färjan – Mats Strandberg

Den här boken gillade jag skarpt! Det är tv-klassikern Rederiet som utvecklas till Titanic eller MS Estonia. I korta spännande kapitel får vi följa karaktärerna Madde, Calle, Marianne, Lo, Albin, Dan, Pia och alla de andra som lyckligt ovetande kliver ombord på 23-timmarskryssningen ut på Östersjön. Förväntansfulla resenärer och både proffsig och vidrig personal finns ombord. Och så det där okända som långsamt förvandlar den mysiga resan till en mardröm…

Persongalleriet är väldigt charmigt och jag får snabbt en bild av dem. Vissa skrattar jag med, andra lider jag med och någon tycker jag redan från början väldigt illa om. Underbara karaktärer och en sugande spänning gör att jag vill läsa mer, mer, mer.

Jag älskar allt Mats Strandberg skrivit men i den här boken blir jag ibland irriterad. Det läskiga är så otroligt detaljerat och till synes utan slut. Hade det här varit en film (Färjan skulle göra sig grymt bra som film!) så hade jag ibland blundat eller tittat bort, men när jag läser så tvingas jag genomlida alla grymma detaljer.

Som ni ser är jag frälst. Betyget blir NNNNN på min sexgradiga skala. Och om jag kommer våga åka Finlandsfärjor mer? Absolut! Nu vet jag ju att jag måste förstöra hjärnan eller hjärtat på anfallaren.

Mats Strandberg, 2015, Norstedts

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: