Hajar i räddningens tid – Kawai Strong Washburn

Noa bor tillsammans med sina föräldrar och syskon på Hawaii. Han är redan från början ett extraordinärt barn. En dag händer något som ska påverka familjen mer än någon då kan ana, och lille Noa får en central del i det som händer. För vad händer inte bara med Noa utan även de andra familjemedlemmarna när det visar sig att han har superkrafter och kanske ett uppdrag från högre makter?

Boken tar upp en intressant hypotetisk frågeställning och besvarar den realistiskt genom att låta olika familjemedlemmar berätta om sina liv och relationen till varandra. Det är medryckande, gripande och vackert, men också bitvis väldigt sorgligt om besvikelser, familjeband och livet bland ursprungsbefolkningen på Hawaii.

Jag gillar språket och de olika karaktärerna. Det här är en påhittad men ändå märkligt äkta historia om vilka vi är, vilka vi blir och vilka vi vill vara. Och hur vi, ibland av egen kraft, ibland av yttre påverkan, ändrar vårt varande. Betyget blir NNNN på min sexgradiga betygsskala.

Kawai Strong Washburn, 2020, Nordstedts

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: