Paradis city – Jens Lapidus

Sverige om några år. Inrikesminister Eva Basarto Henriksson håller nationaldagstal i Järva norr om Stockholm. Trots rigorös övervakning utbryter det skottlossning och ministern kidnappas. Ungefär samtidigt fastnar den före detta MMA-mästaren Emir, som nu jobbar som indrivare åt den undre världen, i en polisrazzia. Och i en annan del av Stockholm är influencern Nova beredd att göra vad som helst för att inte bli avslöjad och förnedrad. Här har ni de tre parallella berättelser som utgör stommen i Jens Lapidus nya bok. Och utan att avslöja för mycket kommer berättelserna korsa varandra längs vägen.

Jag är så glad att Jens Lapidus är tillbaks igen! Här är det mesta sig likt; sköna karaktärer på skilda sidor av lagen, rappt berättande och spänning nonstop. Jens hade enkelt kunnat göra en ny Snabba cash eller Top dog, men jag gillar att han vågat ta ett lite nytt grepp. Genom att förlägga historien i en snar framtid har han kunnat spetsa till både karaktärer och samhällsklimatet vilket jag tycker berättelsen vinner på. Jag vet inte om det är tänkt att bli fler böcker om Fredrika, Emir och Nova men jag hoppas det, för jag har verkligen trivts i deras sällskap. Betyg NNNNN av sex möjliga.

Jens Lapidus, 2021, Albert Bonniers förlag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: