Du, bara – Anna Ahlund

Det är sommarlovet innan gymnasiet ska börja. John har sökt fotbollsprogrammet men vet inte om han kommer komma in. Dagarna tillbringar han med att springa, läsa och hänga med sin bästa kompis Elli och sin storasyster Caroline. En kväll bjuder systern hem sin nye pojkvän på middag – och John blir helt golvad. Frank väcker något i honom, ett begär. Men hur får man någon som redan är upptagen – av syrran? Dessutom bär Frank på en sorg som gör saken än mer komplicerad.

Det här är vackert, det är sexigt och det är sorgligt. Handlingen utspelar sig i Uppsala vilket är en extra bonus för mig som periodvis bott där. Jag har irrat runt i ungefär samma kvarter som John, driven av samma tankar och känslor, även om jag då var äldre än vad John är i boken.

Det här var första men inte sista gången jag läste något av Anna Ahlund. Jag gillar hur hon så väl lyckats fånga de känslor som rusar genom en tonårig kille och hur handlingen i korta välskrivna kapitel drivs framåt. Språket är enkelt och okonstlat. Jag tror att boken tillhör kategorin ”unga vuxna” men jag tycker den funkar lika bra för oss medelålders, ja för alla som någon gång upplevt himlastormande kärlek och djupaste sorg. Jag kan mycket varmt rekommendera den här fina boken. Betyget blir NNNNN.

Anna Ahlund, 2016, Rabén & Sjögren

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: