En fallen man – Håkan Lindgren

Oscar har allt en man kan önska sig; en vacker fru, en kropp som en grekisk gud och ett bra jobb på Göteborgs trendigaste hotell. Men en dag vaknar han upp i en sjukhussäng utan möjlighet att röra sig eller ens öppna ögonen. Hur kunde han ramla ner från hotellets sjätte våning? Var det en olyckshändelse eller är det någon som vill döda honom? Inlåst i sin egen kropp kan han, trots fullt fungerande hörsel och hjärna, inte minnas eller kommunicera med omvärlden.

Det här var min första kontakt med författaren Håkan Lindgren – och en positiv sådan! Även om jag tyckte att boken var lite seg i början och att jag bitvis störde mig på Oscars empatistörning (han kan knappt känna rädsla, glädje, sorg eller någon annan känsla. Trots bokens tema och stora dramatik är han påtagligt neutral hela tiden) så utvecklade det sig till en spännande och tankeväckande berättelse. Jag gillade hur det blev Cliuedo där nästan alla i Oscars omgivning hade motiv att önska livet ur honom. Och jag gillade den charmige ”detektiven” Cristian som försöker reda ut vad som hände i hotellrummet på sjätte våningen. Så jag kan varmt rekommendera den här boken – och jag kommer absolut läsa fler av Håkans böcker. Betyget blir NNNN.

Håkan Lindgren, 2020, Hoi förlag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: