Jag, Caroline – Caroline Farberger

Carl är gift, har tre barn och vd på ett försäkringsbolag. Hösten 2016 frågar hans fru om han egentligen vill vara tjej. Då svarar han nej men redan våren därpå besöker han en förening för transpersoner och i augusti går hon i prideparaden i peruk, topp och kort kjol. Och ytterligare ett år senare görs den könskorrigerande operationen som slutligen gör Carl till Caroline.

Det här är en väldigt ärlig och därmed modig berättelse om den där känslan som funnits i Caroline genom hela livet men som det tog 50 år att våga bejaka. Jag visste inte vem Carl Farberger var men golvades för ett par år sedan av ett reportage i DI Weekend där hon öppenhjärtligt berättade om resan från man till kvinna. Vilket mod! Men sedan blev jag lite besviken på hennes sommarprat. Tyckte det var för mycket repetition från tidigare intervjuer och överdoserat med reklam för arbetsgivaren Ica. Jag hade velat höra mer om hur personen Caroline och familjen mått och resonerat längs vägen. Blev därför jätteglad att boken är så personlig och att Caroline vågar berätta även om de mörka tankarna som funnits längs vägen. Jag, som de flesta andra, gillar människor som är ärliga. Som hittat sig själva och accepterar sina brister. Jag beundrar Carolines resa där hon konfronterat, vågat ändra och komma ut stark – och talför – på andra sidan. Tack för att du bryter väg och river murar! Betyget blir NNNNN på min sexgradiga skala.

Caroline Farberger & Henrietta Westman, 2020, Mondial

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: