Om allt vore annorlunda – Sanna Mac Donald

Året är 1937 och Rune växer upp på barnhem. Han är lugn och skötsam – tills Evert kommer dit och ändrar på allt. Året är också 2017 där Läraren Anna är passionerat förälskat i praktikanten Tove. 2017 får vi också följa Douglas, en äldre man på ett ålderdomshem.

Jag gillade den här boken! Jag gillade hur Rune inte var tvungen att helt utplåna sig själv (som Sandy i Grease eller Julia Roberts i Pretty woman – nödvändigtvis inte de bäste liknelserna men de som dök upp först i mitt huvud…) för att komma närmare Evert, utan hur även Evert fick anpassa sig lite. Att två olika personer möts på mitten. Och jag gillade hur historien drevs framåt genom korta kapitel där vi ömsom får följa pojkarna på 30-talet, ömsom nutidens flickor som ibland svävar på moln, ibland tvivlar. Boken var så bra att jag inte ville slutas umgås med underbara karaktärerna, så gissa om jag blev glad när det visade sig att det finns en uppföljare? Den kommer jag snart sätta tänderna i. Betyget för den här boken, som är författarens debut – vilket förtjänar en extra eloge! – blir NNNNN på min sexgradiga skala.

Sanna Mac Donald, 2019, Mima förlag

En kommentar på “Om allt vore annorlunda – Sanna Mac Donald

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: