Processen – Malin Persson Giolito

Knappt tre veckor efter de fruktansvärda terrorattentaten som skakat om Sverige blir Youssuf gripen av polisen. Han, som är toppstudent vid juristlinjen I Uppsala, sitter och pluggar inför en tenta när livet tar en helt ny vändning.

Det här ska vara den tredje boken i serien om advokaten Sophia Weber men eftersom boken är så kort, enligt texten på baksidan klassad som en kortroman, så hinner hon inte få någon plats i berättelsen. Hon blir en statist.

Som vanligt briljerar Malin Persson Giolito med sin förmåga att få både handling och text att smidigt flyta framåt. Så fort jag börjat läsa är jag fast och vill inte stänga igen boken. Jag vet inte varför det här bara blev/är en kortroman. Även om det lilla är bra så förstår jag inte varför det inte kunnat få blomma ut till en fullskalig roman med mer djup och berättelser i flera lager. Trist på en så bra grundhistoria och något så välskrivet. Betyget kan tyvärr inte bli mer än NNN.

Malin Persson Giolito, 2018, Bonnier Bookery

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: