Den extraordinära berättelsen om Jonas Paulssons plötsliga död – Alexander Karim

En söndagkväll i april mördas Jonas i sin lägenhet, men dagen efter vaknar han upp igen, som om inget hade hänt. Eller rättare sagt, han vaknar upp på lördag morgon – dagen innan han kommer dö. Hur overkligt det än kan verka har Jonas fått chansen att resa bakåt i tiden. Kommer han kunna ändra skeendet och förhindra sin egna brutala död?

Boken har jämförts med filmerna Memento och Måndag hela veckan, vilka båda råkar vara toppenbra filmer i mitt tycke. Jag kan se parallellerna men det är också orättvist att jämföra en debutbok med två mästerverk. Men misströsta inte. Det här är välskrivet, rafflande och på det hela taget en spännande och bra bok (även om jakten på mördaren vid ett par tillfällen blir lite väl mycket Lasse-Majas detektivbyrå). 

Jag ger en stor eloge till Alexander som inte bara är en väldigt bra skådespelare utan tydligen också en duktig författare. Jag ger hans debutbok NNNN på min sexgradiga skala.

Alexander Karim, 2019, Nordstedts

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: