Hitta mig – André Aciman

Det har gått många år sedan sommaren i Call me by my name. På tåget till Rom, där han ska träffa sin son Elio, möter Samuel den unga Miranda. Elio å andra sidan har just träffat Michel på en klassisk konsert. Precis som mellan Samuel och Miranda är det stor åldersskillnad mellan Elio och Michel, men båda paren är fyllda av närhet och åtrå. Men Elio kan inte glömma Oliver, Oliver som nu är gift och bor i USA med fru och barn. Men trots att det har gått så många år kan inte heller han inte glömma Elio.

Boken består av tre delar där Samuel, Elio och Oliver får varsin del. Hels boken är väldigt ”pratig” och pretentiös där författaren av någon anledning vill undervisa och/eller glänsa med kunskap om gamla greker, kompositörer och författare. Jag ska erkänna att jag inte läst boken Call me by your name utan bara sett filmen men den minns jag inte alls så här pratig och seg. Men till författarens försvar ska jag också säga att mycket av det varma, romantiska och sexiga från filmen också finns här i uppföljaren. Men på totalen blir det inte mer än NNN på min sexgradiga skala.

André Aciman, 2019, Brombergs

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: