Spring dig fri – Kenneth Gysing

Kenneth hatade att springa. Motvillig följde han en gång med sin flickvän en sväng på 8 kilometer. Han fastnade inte direkt då men ganska snart upptäcker han att han vill springa igen och igen. Och längre och längre. Det här är en fin liten bok om livselixiret i att springa i den svenska skogen såväl som bland Himalayas höjder.

Jag, som har sprungit nästan så länge jag kan minnas, smittades av Kenneths villkorslösa och totala hängivelse och passion. Och även om jag aldrig kommer springa de distanser eller extremlopp han gör så var det härligt att i målande texter påminnas om hur härlig och häftig löpning kan vara. Jag gillar också att boken aldrig handlade om att vinna utan om att genom löpningen få vara med om magiska upplevelser i storslagen natur såväl som inre resor. Jag ger boken NNNN på min sexgradiga skala och ska försöka att läsa mer ”löparlitteratur” lite nu och då för att boosta mig mentalt.

Kenneth Gysing, 2016, Brombergs förlag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: