Flickorna som sprang – Simon Häggström

Molly är 16 år och bor i Stockholm. För några veckor sedan blev hon våldtagen på en fest och i skolan kallas hon för hora. På något sätt har hon också blivit just en hora. En snygg man har kontaktat henne på nätet. Efter några romantiska dejter har han börjat ge henne pengar – för att ligga med andra män. Melvina och Jennifer är några år yngre än Molly och bor på ungdomsboende i Sundsvall tills de flyr från den äcklige chefen som tafsar på dem. Men hur ska två tjejer utan pengar klara sig i Stockholm utan pengar? Kanske genom att ta betalt för sex? Per-Erik är hög chef med fru och barn – och ett behov av att ligga med väldigt unga tjejer. Gärna tillsammans med de namnlösa ”polarna” i den gangbanggrupp han är med i. Det är inget muntert tema men enligt författaren är prostitution och människohandel ett vanligt förekommande inslag, mitt framför våra ögon som inte vill eller orkar se.
Simon Häggström är polis och jobbar till vardags i människohandelsgruppen. Det här är hans debutroman – och en väldigt bra sådan. Just för att Simon har så otroligt mycket kunskap i ämnet så tänker jag att allt i boken, fastän det är förpackat som hittepå, är autentiskt. Det gör boken ännu bättre och grymmare tycker jag. Genom snabblästa, korta spännande kapitel drivs historierna snabbt framåt. Vi får följa de olika karaktärerna men också polisen enträgna arbete att försöka stoppa prostitution. Trots det tunga och stundtals nästan overkliga temat är det en fröjd att läsa den hör boken. Jag ger betyget NNNNN på min sexgradiga skala och ser fram emot fler delar i denna planerade romanserie.
Simon Häggström, 2019, Harper Collins

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: