Det finns inget att vara rädd för – Johan Heltne

Jonatan är 17 år och bor i Uppsala. Han spelar fotboll och är kär i Nina. Och han får farliga och förnedrande epileptiska anfall – trots att han ber till Gud och lovar att leva rent. Jonatan är med i Livets ord och slits mellan sin tro och sin kropp.
Genom små korta scener och nedslag får vi följa Jonatan och hans tankar. Han är ”självklart troende”, något som ligger utanför min vardag så det har varit intressant att se världen med Jonatans ögon. Boken är inte kronologisk, något som ofta kan störa mig men här funkade det jättebra. Jag gillar Jonatan och ömmar för den unga pojken som kräver så mycket av sig själv. Jag är glad att jag fått tillbringa dessa lästimmar tillsammans med Jonatan.
Det här är författarens debutbok. Jag hörde talas om den först när jag läste en recension av hans andra bok, ’Emil’ som kom i år, och blev intresserad. ’Det finns inget att vara rädd för’ har varit en medryckande och tankeväckande läsupplevelse och jag ser fram emot att få läsa mer av denna begåvade författare. Betyget blir NNNNN på min sexgradiga skala.
Johan Heltne, 2014, Natur & kultur

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: