Allt jag fått lära mig – Tara Westover

Tara växer upp med sin föräldrar och sju syskon, varav bara tre finns folkbokförda, i det lilla Mormonsamhället Buck peak i Idaho, USA. Mamma Feye är ”barnmorska” utan varken utbildning eller legitimation. Pappa Gene är skrothandlare och som religionen bjuder familjens självklara ledare. Ingen, allra minst en kvinna, tänker ens tanken att ifrågasätta det han säger eller gör. Men ganska snart kommer det fram att pappan förutom att vara mycket mäktig också är ”konstig” och lynnig. Och som om inte det vore nog visar sig en av Taras bröder vara direkt livsfarlig. Tara, hennes mamma och många andra går på minerad mark och männens makt är gudasänd och självklar. Ve den som vågar utmana herrens ord och de gamla sanningarna.
Tara Westovers självbiografi är en av senare års största globala boksuccéer och till mångt och mycket instämmer jag i all beröm som östs över henne. Det är en välskriven historia som många gånger är helt overklig fastän den är sann. Hon har gjort en helt enastående resa från den fattiga sekten till den och där hon är idag, men resan har varit lång och priset väldigt högt. Jag ger boken NNNN på min sexgradiga skala.
Tara Westover, 2018, Natur & kultur

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: