Våldets historia – Édouard Louis

På väg hem från julfirandet med sina vänner springer Édouard på den charmige Reda. Han tar med honom hem och de pratar och älskar passionerat flera gånger. Tills Reda blir som förbytt, sätter en snara runt Édouards hals, riktar en pistol mot honom och våldtar honom.
Édouards debut ’Göra sig kvitt Eddy Bellegueule’ gjorde global succé och jag stämde in i kören. Den här självbiografiska uppföljaren är grym i sin ärlighet men tyvärr också ganska rörig och oengagerande. Det författaren råkat ut för ör fruktansvärt och jag beundrar hans mod att bearbeta upplevelsen genom att skriva en bok om hur han mått efter våldtäkten. Jag hade velat ge denna bok ett högt betyg, men det kan inte bli mer än NNN.
Édouard Louis, 2016, Wahlström & Widstrand

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: