De vänsterhäntas förening – Håkan Nesser

För ett fyrtiotal år sedan bildade ungdomar, som sinsemellan är väldigt olika, en liten klubb. De delade ungdomsåren tills en tragedi splittrade dem. Tjugo år senare har de återträff och innan helgen är över är fyra av dem döda och en femte försvunnen. Ytterligare tjugoett år senare ska den före detta kommissarien Van Veeteren snart fylla 75 när han får veta att han och kollegorna begick ett stort misstag i utredningen kring den tragiska mordbranden.

Håkan Nesser har skrivit tio böcker om kommisarie Van Veeteren och fem om kriminalinspektör Barbarotti. För första gången sammanför han nu dem båda i en berättelse som, på klassiskt Nessermanér, är välskriven, medryckande, spännande och mest av allt en språklig fröjd att läsa. Betyget blir NNNNN.

Håkan Nesser, 2018, Albert Bonniers förlag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: