Bortom varje rimligt tvivel – Malin Persson Giolito

Andra boken i serien om advokaten Sophia Weber som den här gången, påhejad av sin mentor, begär resning mot läkaren Stig Ahlin, känd som Professor Död. 1998 dömdes han till livstids fängelse för mordet på 15-åriga Katrin. Här finns många obehagliga sanningar begravda. Sophia offrar mycket för sin karriär men precis som i den förra boken har hon en nära och fin relation med sin kloke gamle morfar.

Jag gillar Malin Persson Giolitos förmåga att helt utan nervkittlande spänning, ni vet sån där med biljakter genom trånga gränder med sirenerna tjutandes, lyckas gripa tag i mig och få mig att vilja läsa varje vaken stund. Det här är sorgligt men samtidigt varmt och nyktert om ett Sverige långt ifrån det som utspelas på braskande löpsedlar och i gängse polisdeckare. Betyget blir NNNNN för ännu en bra Malin-bok.

Malin Persson Giolito, 2012, Wahlström & Widstrand

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: