Ingen jämfört med dig – Jonas Brun

Stewe är 16 år och tillbringar ännu en tråkig sommar med föräldrarna i stugan vid den norrländska älven. Han är tyst och grubblar som de flesta 16-åringar gör. En dag får han se en lite äldre kille på en brygga nedåt älven, vid huset som alltid stått obebott. Dagen efter ror Stewe förbi igen och den här gången blir han bjuden i land av killen som heter John. Det här utvecklar sig snabbt till en kärleksrelation och Stewe smiter varje dag iväg från föräldrarna till den spännande och hemlighetsfulle John. 

I boken varvas tonårsberättelsen snyggt med nutid där Stewe och John möts igen, den här gången som medelålders män. De har inte haft någon kontakt sedan den där varma, dramatiska sommaren som slutade i eld och en stor hemlighet. Men när John nu ringer på hemma hos Stewe faller de båda snabbt tillbaka in i sina roller, John som den drivande, svikna och lite farlige och Stewe som den passive och uppgivna. 

Det här är den första bok jag läser av prisbelönta författaren Jonas Brun men absolut inte den sista. Det här är vackert, naturligt, sparsmakat och beroendeframkallande. Betyget blir NNNNN på min sexgradiga skala. 

Jonas Brun, 2018, Albert Bonniers förlag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: