Pythians anvisningar – Jerker Eriksson & Håkan Axlander Sundquist

Kriminalkommissarie Jeanette Kihlberg fortsätter utreda både nya brott och öppnar det gamla ännu inte lösta fallet med de dödade invandrarpojkarna. Någon tycks vara ute efter en mycket grym hämnd. Samtidigt börjar psykologen Sofia Zetterlund förstå vem hon är och försöker från sitt håll få klarhet i de brutala morden. 

Det här är tredje och sista delen i duon Jerker och Håkans triologi om Viktoria Bergmans svaghet. Det är bitvis otroligt spännande, ofta obeskrivligt äckligt men tyvärr ibland också ganska rörigt. Och även fast de flesta frågor får sitt svar så är den här boken, till skillnad från de två tidigare toppenböckerna, på det hela taget tunnare. Det är inte riktigt ”en egen bok” utan just bara en avslutning på en triologi.

Trots en lite trist recension uppmanar jag alla att läsa de här böckerna. Det är välskrivet, påläst, obehagligt, oväntat, spännande och väldigt eget. Betyget för den sista boken blir NNNN på min sexgradiga skala. 

Jerker Eriksson & Håkan Axlander Sundquist, 2012, Ordfront förlag 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: