Hungerelden – Jerker Eriksson & Håkan Axlander Sundquist

En efter en dödas människor i Stockholm. Har de något gemensamt och varför är morden så exceptionellt grymt utförda och snudd på rituella? Det här är del två i den välskrivna, spännande och obehagliga trilogin om Victoria Bergmans svaghet. Det handlar även den här gången om den begåvade poliskomisarien Jeanette och den milt uttryckt komplexe psykologen Sofia. Det handlar om systematiskt och fruktansvärt sexuella utnyttjanden av barn, om det mänskliga psyket och om hämnd.

Jag sa det redan när jag läst den första boken och nu repeterar jag det med emfas: om du inte redan läst de här böckerna så gör det NU. Det är nervpirrande hela tiden, lärorikt och trots sitt blytunga tema aldrig möjligt att lägga ifrån sig boken. Karaktärerna är äkta, detaljerna många och hämnden ljuv så läs och njut! Jag ger även den här boken NNNNN på min sexgradiga skala.

Jerker Eriksson & Håkan Axlander Sundquist, 2011, Ordfront förlag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: