Återvändaren – Dan Buthler & Dag Öhrlund

I den tredje boken i serien om Christopher Silfverbielke har har gömt sig i Florida. Trots sol, knark och damer vill han tillbaks till Sverige. Hem till mamma och den ”flickvän” han hals över huvud lämnade när han flydde landet i slutet av den förra boken. (Citattecknen sitter där för att hon, om hon fick frågan, troligen inte skulle beskriva Christopher som sin pojkvän utan som en psykopat som skrämt livet ur henne.) När tiden är mogen för Christopher att, under ny identitet för att undkomma polisen, återvända till Sverige blir inget som han tänkt sig. Varken med mamman eller ”flickvännen” och vår huvudperson reagerar som han alltid gör. Med hat, knark och mordiska planer.

Jag har gillat de två tidigare böckerna jättemycket men den här var en riktig besvikelse. Hela boken är en lång och tröttsam transportsträcka till vad jag tror, av slutet på boken att döma, en riktigt spännande fjärde bok. Jag ger den här boken NNN på min sexgradiga skala och hoppas på mer givande läsning i nästa bok.

Dan Buthler & Dag Öhrlund, 2012, Massolit förlag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: